fbpx
Privatni korisnik
Poslovni korisnik

Novosti iz HP Mostar

03
12.2018

Brza pošta. Prati me!

Skeniraj i prati svoju pošiljku Brze pošte

Nastojanja Hrvatske pošte Mostar da udovolji potrebama svojih korisnika su beskonačna. Primjenom suvremenih tehnologija praćenje pošiljaka Brze pošte postalo je još jednostavnije. Želite li saznati gdje se nalazi vaša pošiljka u bilo kojem trenutku dovoljno je skenirati QR kod.

Nazovite 1323 za preuzimanje i pratite pošiljku QR kodom


Iskustvo, kvalitetna infrastruktura, razgranata distribucijska mreža te praćenje najnovijih trendova garancija su da Brza pošta Hrvatske pošte Mostar može odgovoriti svim zahtjevima tržišta kada je u pitanju dostava pošiljaka.Osim predaje u poštanskim uredima, pozivom na broj 1323 pošiljatelji mogu dogovoriti preuzimanje pošiljaka na njihovoj adresi u dogovoreno vrijeme. Pošiljatelji prilikom predaje pošiljaka Brze pošte dobivaju potvrdu o slanju na kojoj se nalazi jedinstveni kod za praćenje.
Nakon skeniranja QR koda smart mobilnim uređajem pošiljatelju je omogućeno da u svakom trenutku provjeri status svoje pošiljke Brze pošte. Hrvatska pošta Mostar uvođenjem ove tehnologije pokazuje da prati trendove, te ih implementira u svoj sustav. Brza pošta 1323 uvijek na vrijeme, a nekada i ranije.

17
04.2018

U Mostaru potpisan sporazum o novoj usluzi PostPak – razmjeni poštanskih pošiljaka između javnih poštanskih operatora BiH, Srbije i Crne Gore

Na Međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru predstavnici javnih poštanskih operatora Pošte Srbije, Pošte Crne Gore, BH Pošte, Pošta Srpske i Hrvatske pošte Mostar potpisali su Sporazum o razmjeni otkupnih PostPak poštanskih pošiljaka. Digitalizacija je bitan preduvjet za razvoj poslovanja, a elektronička trgovina bilježi kontinuirani rast. Uvođenjem nove PostPak usluge otvaraju se granice i mogućnost slanja prekograničnih otkupnih pošiljaka, što će kupovinu proizvoda putem Interneta učiniti još bržom i povoljnijom. PostPak pošiljke mogu sadržavati robu i dokumente, a građanima Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore omogućit će prekograničnu kupovinu roba i usluga preko Interneta bez plaćanja unaprijed. Plaćanje se obavlja prilikom dostave pošiljke na kućnu adresu. Potpisivanjem ovoga Sporazuma nastavlja se dobra regionalna suradnja, a planirano je da usluga PostPak komercijalno bude dostupna korisnicima u regiji već od srpnja 2018. godine. IZJAVA: Predsjednik Uprave Hrvatske pošte Mostar Mate Rupčić Uslugom PostPak javni poštanski operatori u BiH, Pošta Srbija i Pošta Crne Gore stvaraju za svoje poduzetnike kvalitetnu infrastrukturu za prekogranična trgovinu, a za građane dostupnu i pouzdanu mrežu za kupovinu preko Interneta.

07
12.2017

Mališani i mBot roboti osvajaju BiH

Potpisan je ugovor o poslovnoj suradnji između HP Mostar i tvrtke SPARK Direktor Hrvatske pošte d.o.o. Mostar Mate Rupčić i direktorica SPARK poslovnog parka d.o.o. Andrea Čordaš, danas su u Mostaru potpisali ugovor o poslovnoj suradnji koja će trajati tijekom trajanja projekta SPARKreators Liga. Projekt će se provoditi u suradnji s 352 osnovne škole na području cijele BiH, a s ciljem promocije suvremenih tzv. STEM zanimanja (znanost, tehnologija, inženjerstvo i matematika). Učenje kroz igru Učenici svih škola će se tijekom trajanja projekta, u školskoj 2017./2018. godini, upoznati s robotikom, automatikom i programiranjem s ciljem da na taj način pokažu još veću motiviranost za učenje i timski rad. HP Mostar i SPARK su, u okviru projekta, za učenike osmisli i posebno zanimljive aktivnosti. Jedna od njih je i natjecanje osmišljeno na način da će djeca u problemskom zadatku pošiljke dostavljati mBot robotićem. Inače, mBot robotiće je svim školama donirala tvrtka SPARK. Prethodno donaciji mBot robotića, tvrtka SPARK je sve nastavnike također i tehnički obučila za rukovanje robotićima. Učenjem kroz igru, učenici će steći različita moderna znanja iz svijeta robotike koja će imati priliku pokazati na predstojećim natjecanjima. Društveno odgovoran projekt za obrazovanje bh. mladih Važno je istaći da će tijekom trajanja našeg SPARKreators Lige projekta, svi roboti biti poslani na adrese 352 osnovne škole i to HP Mostar Brzom poštom, što će osigurati učinkovitost i blagovremenost provedbe SPARKreators Liga projekta. Kroz zajedničko osmišljavanje različitih zadataka tijekom implementacije ovog projekta, Hrvatska pošta Mostar još jednom želi da pokaže svoje čvrsto društveno odgovorno opredjeljenje, posebno u segmentu unaprjeđenja obrazovanja mladih osoba u Bosni i Hercegovini. Izjava: Predsjednik Uprave HP Mostar – direktor Mate Rupčić: Prepoznali smo potencijal projekta SPARKreators Lige, čija je namjena priprema školske djece za buduća zanimanja. Želimo biti društveno odgovorna tvrtka te nam je trajno opredjeljenje podržavati projekte koji promiču učenje i usvajanje novih tehnoloških znanja. Izjava: Direktorica SPARK-a Andrea Čordaš: Željela bih se ovom prilikom zahvaliti predsjedniku Uprave HP Mostar na podršci projektu SPARKreators Liga. Obrazovanje je temelj razvoja svake zajednice, a razlog tomu jeste njegova nezamjenjiva uloga u oblikovanju našeg načina razmišljanja. Putem SPARKreators projekta, čiji je značaj prepoznala HP Mostar, želimo najmlađima omogućiti stjecanje vještina kritičkog razmišljanja i znanja u STEM području. Nadamo se kako ćemo ovim projektom otvoriti put k razvoju BiH u STEM destinaciju.